| Focaccia olasz lángos 2.5 p/db. receptHozzávalók: 25 dkg rétesliszt (vagy fele-fele finomliszttel) 15p 2 ek olaj 6p 1 porélesztő só fokhagyma víz (1,5 -2 dl) 21p Nekem 8 lepény lett belőle, az 2.5 pont darabonként. Elkészítés: A lisztbe belekeverjük a porélesztőt,belereszeljük (vagy lenyomjuk) a fokhagymát, beleszórjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és elkezdjük kevergetni. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá és úgy gyűrjuk össze,hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Kicsit pihentetjük és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázunk belőle. 10-15 perc alatt megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben. Tanácsok: Aki nagy fokhagyma rajongó (mint mi:) a tetejére is nyomogathat bele fokhagyma forgácsokat. Amikor megsült simán is nagyon finom,de megkenhetjük tejföllel,megszórhatjuk sajttal is. Ez már csak ízlés és fantázia kérdése. Elkészítési idő: 30 perc RLindi receptje! Tanácsok: 21 pont az egész, 2.5 pont egy darab Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: borbalanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |