Tutireceptek.hu fejléc

Focaccia olasz lángos 2.5 p/db. recept

Kategória:


Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt (vagy fele-fele finomliszttel) 15p
2 ek olaj 6p
1 porélesztő

fokhagyma
víz (1,5 -2 dl)

21p
Nekem 8 lepény lett belőle, az 2.5 pont darabonként.

Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a porélesztőt,belereszeljük (vagy lenyomjuk) a fokhagymát, beleszórjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és elkezdjük kevergetni. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá és úgy gyűrjuk össze,hogy nem túl lágy tésztát kapjunk.
Kicsit pihentetjük és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázunk belőle.
10-15 perc alatt megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben.
Tanácsok: Aki nagy fokhagyma rajongó (mint mi:) a tetejére is nyomogathat bele fokhagyma forgácsokat.
Amikor megsült simán is nagyon finom,de megkenhetjük tejföllel,megszórhatjuk sajttal is.
Ez már csak ízlés és fantázia kérdése.
Elkészítési idő: 30 perc
RLindi receptje!

Tanácsok:
21 pont az egész, 2.5 pont egy darab

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: borbalanka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isteni burgonyás lángos » Lángos (Update1) » Olaszos Paradicsomleves » Lángos Ibitől
» Hűtős kefires lángos » Padlizsán olasz módra » Anna Lángosa » Egyszerű töltött lángos
» Káposztás töltött lángos » Olasz pirított zöldségek » Olasz cukkíni » Olasz pizzatészta
» Kapros kenyérlángos » Olasz krémsajtleves » Barátosném lángosa » Olasz tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.