| Finom, tartós csokis linzer receptSütemények, édességek Hozzávalók: o 50 dkg liszt o 34 dkg vaj o 6 db tojássárgája o 16 dkg cukor o ½ - ½ fiola vanília és mandula aroma o étcsoki/tortabevonó (kb. 15 dkg) Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóba osztjuk. Egyikhez vanília aromát, másikhoz mandula aromát (Oetker, nem színes)adagolunk. Folpackba csomagoljuk, egy éjszakát hűtőben pihentetjük, majd másnap viszonylag vékonyra (kb. 3 mm) nyújtjuk (sok liszttel), tetszés szerinti formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy süljön át, de ne piruljon meg. Amikor elkészült, kicsit hűlni hagyjuk, majd olvasztott csokival tetszés szerint megpöttyözzük-csurgatjuk a sütiket. Ez az adag kb. 4 tepsire való, 120-130 db. Tanácsok: Nem bonyolult, de nagyon finom süti! RAMA margarinnal is lehet csinálni, de vajjal az igazi. Fémdobozban hetekig eláll - ha eldugod :-) - és egyre finomabb lesz. Ünnepekre is jó, előre el tudod készíteni. A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |