| Finom sertéskaraj hagymaszósszal receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj fél dl fehérbor 2 és fél dl húslé leveskockából l5 dkg hagyma 2 db paradicsom majoránna só, bors olaj A körethez: 2 pohár rizs 4 pohár víz 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál vaj só, bors Elkészítés: A megtisztított hagymát felezzük meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A karaj széleit vagdossuk be, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majoránnával. Kevés olajon pirítsuk meg a hús mindkét oldalát és vegyük ki a serpenyőből. Ugyanebben az edényben még egy evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát. Öntsük hozzá a húslét és a fehérbort. Forraljuk össze és tegyük hozzá a hússzeleteket. Pároljuk puhára. A két paradicsomot vágjuk cikkekre és tálaljuk a karaj mellé. A körethez vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát, egy evőkanál vajon süssük aranysárgára. Adjuk hozzá a megmosott rizst. Keverjük pár percig, majd engedjük fel vízzel. Fedő alatt már keverés nélkül főzzük puhára. Fűszerezzük borssal, sóval, majoránnával. Kínáljunk hozzá savanyúságot vagy salátát. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |