| Finom Kókuszdió glukononnal receptHozzávalók: Hozzávalók: A külsejéhez: rum: 2 evőkanál keserű kakaópor: 5 dkg tojás: 1 db darált dió: 30 dkg glukonon: 20 dkg A belsejéhez: Rama sütő margarin: 10 dkg kókuszreszelék: 10 dkg glukonon: 10 dkg A forgatáshoz: kókuszreszelék: 6-8 dkg A díszítéshez: fél dióbél: 15 szem Elkészítés: Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a glukonon el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvás gombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük. Tanácsok: Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |