| Ferdinánd receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 1/4 l tej 1 db élesztő 6 db kockacukor 1-2 csipet só 5 tojás liszt A töltelékhez: 1/4 kg vaj 1/4 kg cukor 1 cs vaníliás cukor + még a locsoláshoz kb 3 dl tej és vaníliás cukor Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az összetört kockacukrokat, a maradék tejet, a sót, a tojásokat,és annyi lisztet, hogy rétestészta állagú legyen a gyúrás végeztével.Kb fél órát pihenni hagyjuk, majd kb 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és a már elkészített tölteléket rákenjük.(a töltelék elkészítése annyi, hogy a hozzávalókat "habosra" keverjük)Ezután elkezdjük feltekerni,egy-két tekerés után levágjuk a már feltekert darabot(én nem szoktam túl nagyra tekerni, mert szerintem úgy nem jó), kis rudakra vágjuk, és vajjal-liszttel kikent lábasba állítjuk egymástól jó messzire, mert nagyon megkel (kb 2-3x akkorára jó esetben), kb 2 órára kelni hagyjuk, azután előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.Sütés közben vaníliás cukros tejjel locsolgatjuk. Tanácsok: Bár sokáig tart, megéri, nagyon finom. A nagyimtól tanultam. :) Kizárólag édesszájúaknak! :) Elkészítési idő: 200 perc A receptet beküldte: Edd Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |