| Feletelencse-saláta csirkemellel receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 dkg feketelencse vagy Beluga lencse 2 szál szárzeller 1 sárgarépa 1 nagy zöldalma 1/2 gránátalma 1 kis piros chilipaprika 4 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál balzsamecet 1 csokor friss petrezselyem 1 teáskanál őrölt római kömény 1 teáskanál őrölt koriander 4 csirkemellfilé 5 dkg vaj, vagy Rama Elkészítés: Az apró szemű feketelencse egyik nagy előnye, többi rokonához képest, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszadalmas. Lobogó sós vízben főzzük, kb. 20 perc alatt puhára. Ezalatt a megtisztított zellert, répát és almát apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chili paprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Ha megfőtt a lencsénk, leszűrjük. Kevés olajat hevítünk, ezen a felkockázott répát, zellerszárat és chilit, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a fűszereket és az ecetet, összeforgatjuk, levesszük a tűzről. Összeforgatjuk a gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. készítünk. A lencsét az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel és petrezselyemmel összeforgatjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és egy serpenyőben olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd forró sütőben 10-15 perc alatt belül is átsütjük. Vékony szeletekre vágjuk, és a lencsesalátával tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |