Tutireceptek.hu fejléc

Árvácska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
12db tojás
12 evőkanál cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. puncs pudingpor
2 cs. csokis pudingpor
Krém:
1/2 liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
Sárga tészta:
3 tojás fehérjét, 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy vaníliás pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük.
Rózsaszín tészta:
3 tojás fehérjét 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy puncs pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük.
Barna tészta:
6 tojás sárgáját, 6 kanál cukorral összekeverjük, 6 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk, majd a 2 cs. csokis pudingport. Sütőlapon sütjük. Ha megsült összetekerjük mint a piskótatekercset.
Krém:
1/2 liter tejet 5 kanál lisztel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat 25 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk.Ha a főtt krém kihűlt a kettőt összekeverjük.
Elkészítés:
A barna tésztát kitekerjük és megkenjük a krém egy részével. A sárga és a rózsaszín tésztát hosszában kettévágjuk, rátesszünk egy sárgát és egy rózsaszínt közéje pedig krémet.Ennek a tetejét is megkenjük krémmel és a sárga tésztára rózsaszínt a rózsaszínre sárgát teszünk, közéje pedig krémet.Végül a barna tésztát feltekerjük.

Tanácsok:
Mutatós finom sütemény.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: ritaati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Árvácska sütemény » Szarvacska Mexikói Raguval » Szarvacska » Szarvacska mexikói módra
» Brassói szarvacskák » Mogyorós árvácska korong » Mokka-vörös-áfonya süti » Lilla mézes
» Túrórúd kehelyben » Almás-lekváros pite » Citromtorta 2. » Habos félholdak
» Lusta asszony túrós rétese » Kókuszos keksz » Mézes sütemény » tejfölös kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.