| Árvácska receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 12db tojás 12 evőkanál cukor 1 cs. vaníliás pudingpor 1 cs. puncs pudingpor 2 cs. csokis pudingpor Krém: 1/2 liter tej 5 evőkanál liszt 20 dkg vaj vagy margarin 25 dkg porcukor 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: Sárga tészta: 3 tojás fehérjét, 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy vaníliás pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük. Rózsaszín tészta: 3 tojás fehérjét 3 kanál cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és egy puncs pudingport. Egy őzgerincbe téve sütjük. Barna tészta: 6 tojás sárgáját, 6 kanál cukorral összekeverjük, 6 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk, majd a 2 cs. csokis pudingport. Sütőlapon sütjük. Ha megsült összetekerjük mint a piskótatekercset. Krém: 1/2 liter tejet 5 kanál lisztel sűrűre főzünk. 20 dkg vajat 25 dkg porcukrot, 1 cs. vaníliás cukorral kikeverünk.Ha a főtt krém kihűlt a kettőt összekeverjük. Elkészítés: A barna tésztát kitekerjük és megkenjük a krém egy részével. A sárga és a rózsaszín tésztát hosszában kettévágjuk, rátesszünk egy sárgát és egy rózsaszínt közéje pedig krémet.Ennek a tetejét is megkenjük krémmel és a sárga tésztára rózsaszínt a rózsaszínre sárgát teszünk, közéje pedig krémet.Végül a barna tésztát feltekerjük. Tanácsok: Mutatós finom sütemény. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: ritaati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |