| Fehérboros-tejszínes szőlőkrémleves pekándióval receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg szőlő 1 ek vaj 2 csapott ek cukor 2 dl víz 1 teáskanál fahéj 1 csomag vaníliás cukor (3 gr) só ízlés szerint 1 csipet őrölt fehérbors 1 dl főzőtejszín 1 dl fehérbor 1 szál menta (4 levél) 1 dkg pekándió (6 szem) Elkészítés: A szőlőt leszemezzük. A vajon megolvasztjuk a kristálycukrot. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a szőlőszemeket, néhány kivételével. Felforraljuk. Botmixerrel összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és a bort. Beletesszük a szőlőszemeket, még egyszer felforraljuk. Tálalunk. Egy tányérba merünk a levesből, teszünk bele pekándiót, és díszítjük mentalevéllel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |