Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók fasírthoz:
50 dkg darált sertéscomb
1 szelet tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyér
2 tojás
pirospaprika
hagyma
fokhagyma

bors
kakukkfű
majoránna
zsemlemorzsa a hempergetéshez
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom a kenyeret, a 2 tojást, és ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, valamint a felsorolt fűszerek mindegyikéből szórok bele, majd masszává gyúrom az egészet. Vizet kézzel gombócokat formálok a húsból, zsemlemorzsában meghempergetem őket, és forró olajban kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges zsiradékot.

Mézes-bazsalikomos zöldbab készítése. Egy kiló zöldbabot (zöld és sárga színűt vegyesen, így dekoratívabb lesz a tálalás) megpárolok 3 evőkanál olajon, majd szűrőlapáttal jénai edénybe kiszedem, 2 evőkanál mézzel és friss, apróra vágott bazsalikommal összeforgatom.

A mártáshoz 5-6 evőkanál 20%-os zsírtartalmú tejfölt és 2 kis kanál kaprot elkeverek.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csőben sült krumpli » Hó végi borsófasírt » Zabkorpás csirkefasírt » Egyszerű zöldségfasírt
» Fázós fasírt » Céklás fasírt » Kapros túrós krumplisült » Zsemle-fasírt
» Tökfasírt rántva » Spenót fasírt » Karfiol fasírt. » Brokoli fasirton sülve
» Fokhagymás kapros krémsajt » Kapros, juhtúrós galuska » Kapros csirkeragu-leves » Tojásos-kapros csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.