| Fasírt mézes-bazsalikomos zöldbabbal és kapros tejföllel receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók fasírthoz: 50 dkg darált sertéscomb 1 szelet tejbe áztatott, majd kinyomkodott kenyér 2 tojás pirospaprika hagyma fokhagyma só bors kakukkfű majoránna zsemlemorzsa a hempergetéshez olaj a sütéshez Elkészítés: A darált húshoz hozzáadom a kenyeret, a 2 tojást, és ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, valamint a felsorolt fűszerek mindegyikéből szórok bele, majd masszává gyúrom az egészet. Vizet kézzel gombócokat formálok a húsból, zsemlemorzsában meghempergetem őket, és forró olajban kisütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges zsiradékot. Mézes-bazsalikomos zöldbab készítése. Egy kiló zöldbabot (zöld és sárga színűt vegyesen, így dekoratívabb lesz a tálalás) megpárolok 3 evőkanál olajon, majd szűrőlapáttal jénai edénybe kiszedem, 2 evőkanál mézzel és friss, apróra vágott bazsalikommal összeforgatom. A mártáshoz 5-6 evőkanál 20%-os zsírtartalmú tejfölt és 2 kis kanál kaprot elkeverek. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |