| Fánk (Update1) receptHozzávalók: 20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt 5 dkg tk liszt kb 1,5-2 dl tej fél kocka élesztő pici csipet cukor az élesztőhöz 1 egész tojás 1 tojás sárgája 1 evőkanálnyi delma light margarin 1 csapott kiskanál só 1 kiskanál folyékony édesítő Elkészítés: Az élesztőt a pici csipet cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. (A többi tejet apránként adagoljuk a tésztához, amennyit felvesz.) Az anyagokból a szokott módon összeállítjuk a tésztát, (lehet géppel is), majd kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2-szeresére nőtt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Még egy kicsit hagyjuk a deszkán is kelni, majd kisütjük. Süthetjük olajban is, de ha spórolni akarunk a kalóriákkal, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük. Ekkor tepsibe téve a fánkokat, kenjük le őket langyos tejjel. (Hamar magsül, kb 10 perc) Tanácsok: Nekem ebből a mennyiségből 14 db közepes nagyságú fánk jött ki. Csinálhatjuk úgy is, hogy vékonyabbra nyújtjuk és 1-1 kiskanálnyi fahéjas fruktózt téve a fánkok közepére, 2-2 fánkot összeragasztunk. A széleit jól csipkedjük össze így sütés közben sem nyílnak szét. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |