Tutireceptek.hu fejléc

Fánk (Update1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
20 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt
5 dkg tk liszt
kb 1,5-2 dl tej
fél kocka élesztő
pici csipet cukor az élesztőhöz
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 evőkanálnyi delma light margarin
1 csapott kiskanál só
1 kiskanál folyékony édesítő

Elkészítés:
Az élesztőt a pici csipet cukorral felfuttatjuk 1 dl tejben. (A többi tejet apránként adagoljuk a tésztához, amennyit felvesz.) Az anyagokból a szokott módon összeállítjuk a tésztát, (lehet géppel is), majd kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2-szeresére nőtt, 1 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Még egy kicsit hagyjuk a deszkán is kelni, majd kisütjük. Süthetjük olajban is, de ha spórolni akarunk a kalóriákkal, akkor szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük. Ekkor tepsibe téve a fánkokat, kenjük le őket langyos tejjel. (Hamar magsül, kb 10 perc)

Tanácsok:
Nekem ebből a mennyiségből 14 db közepes nagyságú fánk jött ki.
Csinálhatjuk úgy is, hogy vékonyabbra nyújtjuk és 1-1 kiskanálnyi fahéjas fruktózt téve a fánkok közepére, 2-2 fánkot összeragasztunk. A széleit jól csipkedjük össze így sütés közben sem nyílnak szét.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott virsli (Update1) » Rakott káposzta Update1 » Update1 pogácsa » Update1 babapiskóta
» Párolt alma (Update1) » Fahéjas elalvás Update1 » Párolt káposzta Update1 » Update1 rakott padlizsán
» Zabos palacsinta (Update1) » Kávés madártej (Update1) » Káposztás knédli update1 » Tökös lecsó Update1
» Update1 krémes süti » Karfiolpüré (update1) » Túrófánk (Update1) » Túrógombóc (update1)


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.