| Hókristály receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj) 15 dkg liszt 1 csipet sütőpor 5 dkg cukor 10 dkg vaj /margarin 1 tojássárgája 1 mokkáskanál citromaroma 1 citrom reszelt héja A mázhoz: 7 dkg porcukor 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál jégcukor Elkészítés: A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formájú hókristályokat szaggatunk ki belőle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sűrű masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral). Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Melody Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |