Tutireceptek.hu fejléc

Hókristály recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg citronát (cukrozott citromhéj)
15 dkg liszt
1 csipet sütőpor
5 dkg cukor
10 dkg vaj /margarin
1 tojássárgája
1 mokkáskanál citromaroma
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
7 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál jégcukor

Elkészítés:
A cukrozott citromhéjat nagyon apróra összevágjuk, és összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, a cukorral, vajjal/margarinnal, a tojássárgájával, a citromaromával, a citromhéjjal és egy csipet sóval. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát két réteg folpack között kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, és különböző formájú hókristályokat szaggatunk ki belőle. Tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a porcukrot simára keverjük a citromlével (sűrű masszát kell kapnunk), és bevonjuk vele a hideg süteményeket. Hagyjuk kissé megszáradni, és megszórjuk jégcukorral (durva szemcsés kristálycukorral).

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Melody


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös piskóta » Tejfölös süti szelet » Tejfölkrémes piskóta » Csokis Jaffa torta
» Réteges joghurt » Habos-süti » Kávécsók » Marcipános-túrós püspökkenyér
» Kedvenc szelet » Mini savarinok eperrel » Házi francia krémes torta » Mézes-magvas müzli
» Marcipános-rumos szelet » Kakaós-meggyes sütemény » Egyszerü süti » Banános finomság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.