Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, Imre gusztusa szerint v1.0 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
(bevezetőként: mindig tartok a fagyon zöldborsót)

- 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék)
- (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék)
- némi disznózsír
- másfél, két evőkanál liszt
- ízlés szerint só (vegeta)
- egy csokor zöldpetrezselyem
- másfél evőkanál cukor
- 1 liter víz

Elkészítés:
Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet.

A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti.

Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása).

Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom.

Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli krémleves gyorsan » Egyszerű zöldségfasírt » Sangria egyszerűen » Egyszerű zöldbableves
» Almás lepény - gyors » Sült karfiol egyszerűen » Egyszerű kávé puncs » Gyors rakottas
» Mákos guba szerintem » Joghurtos gyorslepény » Körömpörkölt egyszerűen » Tiramisu egyszerűen
» Csoki szuflé egyszerűen » Gyors rétes » Fánk gyorsan » Joghurttorta egyszerű


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.