| Egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, Imre gusztusa szerint v1.0 receptLevesek Hozzávalók: (bevezetőként: mindig tartok a fagyon zöldborsót) - 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék) - (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék) - némi disznózsír - másfél, két evőkanál liszt - ízlés szerint só (vegeta) - egy csokor zöldpetrezselyem - másfél evőkanál cukor - 1 liter víz Elkészítés: Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet. A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti. Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása). Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom. Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |