| Édes musttal megőrjített csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, olívaolaj, só, 1 db póréhagyma, 4 db lilahagyma, 4 db vöröshagyma, őrölt bors, 2 dl must. Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk, vékonyan megborsozzuk. Meglocsoljuk étolajjal, és 160-180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük – közben szorgalmasan locsolgatjuk a musttal. Sütés közben a csirke is ereszt egy kis levet, így a musttal együtt nagyon finom pecsenyelét produkálnak majd. Közben a vörös- és a lilahagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk. A pórét hosszában kettévágjuk, felszeleteljük, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a háromféle hagymát. Megsózzuk, megvárjuk, míg levet enged, majd hozzáöntjük a csirkesütés közben keletkezett pecsenyelét is. Ezzel éppen csak összeforraljuk, és már kész is a pikáns köret. A musttól a hagyma picit megédesedik, veszít intenzív ízéből és illatából. Tanácsok: Nagyétkűeknek pirított burgonyát is kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |