Tutireceptek.hu fejléc

Eddigi legjobb kenyerem(paleo) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2-2 púpozott ek. szezámmagmagliszt-tökmagliszt-kókuszliszt
5 púpozott ek. lenmagliszt
3 csapott ek. útifűmaghéj
4 tojás
fél kk. szódabikarbóna
só, bors, őrölt kömény
2 dl langyos víz
1 ek. kacsazsír

Elkészítés:
Szétválasztom a tojás fehérjét a sárgájától, kemény habbá verem kis sóval.Az összes száraz hozzávalót elkeverem alaposan, beleöntöm a sárgájába, jól összedolgozom, utána bele a víz és a zsír.Mikor egynemű massza, jön, bele a fehérje is.
Szilikonos sütőpapíros keskeny kenyérsütőformában 30-35 perci sütöm.fontos, hogy 180 fok felett süljön, akkor nem lesz szódabikarbóna íze.Szépen felemelkedett, habos lett. Fogásra olyan belül, mint a búzalisztből sült kenyér.Legvégén fokpiszkálóval tűpróba, hogy belül is átsült-e.Szerintem evőkanállal kis kupacokat rakva egy lapos tepsibe zsemle is süthető belőle.Legközelebb kipróbálom.

Tanácsok:
Fotót találtok a kenyeres paleos naplómban.Hűtőben 5 napig eláll, és még mindig szépen szeletelhető.
Nem olcsó az útifűmaghéj, de csak 3 ek.-nyi kell bele egy sütésre.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legjobb palacsintatészta » Legjobb koktél » Legjobb sajtos rudam » A legjobb túrófánk
» A világ legjobb muffinja! » A legjobb krumplis pogácsa » Gyors kenyér » Nyanyás olaszkenyér
» Finom túrós lepény » Kefíres kiflik » Káposztás pogácsa1 » Vajaskifli
» Banános-kenyér » Gépi házikenyér » Fokhagymás Graham kenyér » Rozsláng kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.