| Eddigi legjobb kenyerem(paleo) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 2-2 púpozott ek. szezámmagmagliszt-tökmagliszt-kókuszliszt 5 púpozott ek. lenmagliszt 3 csapott ek. útifűmaghéj 4 tojás fél kk. szódabikarbóna só, bors, őrölt kömény 2 dl langyos víz 1 ek. kacsazsír Elkészítés: Szétválasztom a tojás fehérjét a sárgájától, kemény habbá verem kis sóval.Az összes száraz hozzávalót elkeverem alaposan, beleöntöm a sárgájába, jól összedolgozom, utána bele a víz és a zsír.Mikor egynemű massza, jön, bele a fehérje is. Szilikonos sütőpapíros keskeny kenyérsütőformában 30-35 perci sütöm.fontos, hogy 180 fok felett süljön, akkor nem lesz szódabikarbóna íze.Szépen felemelkedett, habos lett. Fogásra olyan belül, mint a búzalisztből sült kenyér.Legvégén fokpiszkálóval tűpróba, hogy belül is átsült-e.Szerintem evőkanállal kis kupacokat rakva egy lapos tepsibe zsemle is süthető belőle.Legközelebb kipróbálom. Tanácsok: Fotót találtok a kenyeres paleos naplómban.Hűtőben 5 napig eláll, és még mindig szépen szeletelhető. Nem olcsó az útifűmaghéj, de csak 3 ek.-nyi kell bele egy sütésre. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |