| Ecetes uborka gyors eljárással (már másnap fogyasztható!) receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 20 db kovászolni való uborka 1,5 liter szénsavas ásványvíz 2,5 dkg só 2 evőkanál kristálycukor v. 17 db édesítőszer 1 cs. kapor 3 gerezd zúzott fokhagyma 5 dkg reszelt torma 3 evőkanál 20 %-os ecet Elkészítés: Az uborkát alaposan, több vízben megmossuk, mindkét végét levágjuk (behasítani nem kell). Nagyobb lezárható tálban egyenletesen elhelyezzük, közé rakjuk a zúzott fokhagymát, reszelt tormát, kaprot. Az ásványvízben feloldjuk a cukrot és a sót, elkeverjük az ecettel, ráöntjük az uborkára, hermetikusan lezárjuk, fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tanácsok: Tartósítószer nélkül készül, - finom, ropogós marad. Magában foglalja a kovászos-, a csemege- és a savanyú uborka ízeit. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |