| Diplomata krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 tojás 12 dkg porcukor 6 dkg rizsliszt 3 dkg keményítő 3 dkg kakaópor ½ sütőpor (elmaradhat) Krém: 6 tojás sárgája 3 ek rizsliszt 3 dl tej 25 dkg margarin 15 dkg porcukor A tetejére: 6 tojás fehérje 20 dkg cukor 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral habosra kevejük. A rizslisztet, keményítőt, kakaót és sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk kisebb részletekben a tojáshabot és az átszitált lisztkeveréket, és jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben 170°-on 25-30 percig sütjük. A tojássárgákat a liszttel, majd a tejjel kikeverjük és sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a két krémet összevegyítjük. Majd a krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük egyenletes rétegben. A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd a krém tetejére kenjük. Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |