| Diós - mákos bejgli 1940-ből receptHozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 30 dkg főtt áttört burgonya 25 dkg Rama margarin 20 dkg cukor csipetnyi só 1 dl tejföl 1 dl meleg tejben futatott 1 dkg élesztő A töltelékhez: 60 dkg dió vagy mák 45 dkg cukor (melyet citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, vanilíás cukorral, rummal ízesíthetünk) Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. A töltelékhez a cukrot kevés vízben felfőzzük, összekeverjük az ízesítőkkel és három részre osztva megtöltjük vele a tésztát. Kizsírozott tepsibe tesszük, tojássárgájával megkenjük, fél órát hideg helyen szikkasztjuk, majd másodszor is megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180°C-on 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tanácsok: Én is a neten olvastam ezt a receptet. Kiírom a linket, így megnézhetitek a hozzá írt kommenteket. :) http://www.mindmegette.hu/dios-makos-bejgli-1940-bol.recept A receptet beküldte: Akira001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |