| Dijoni csirkés-brokkolis tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 45 dkg penne (tollhegy) tészta 25 dkg csirkehús só bors 2 gerezd fokhagyma 2 e.kanál olaj 15 dkg brokkoli (lehet mirelit is) 1 kicsi piros színû kaliforniai paprika 1-1,5 dl csirkehúsleves (lehet kockából) 3 dl tejszín 1 e.kanál étkezési keményítõ 3 e.kanál dijoni mustár Elkészítés: A tésztát sós vízben fõzzük, majd jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal megszórjuk. Forró olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és a darabolt brokkolit. A húslevest aláöntve, puhára pároljuk a húst és a zöldségeket. Az étkezési keményítõt jól elkeverjük a tejszínnel és a mustárral, majd a raguhoz adjuk. Jól beforraljuk, majd a ragut a tésztához keverjük. Forrón kínáljuk. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |