| Darapuding gyümölcs öntettel, tejszínhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: (4-5 személyre) A pudinghoz: 0,5 l. tej 5 dkg búzadara 8 dkg kr. cukor v. xillit 2 tojás 1 cs. vaníliás cukor csipet só Gyümölcsöntet: 25 dkg fagyasztott cseresznye (szezonban nyers) 25 dkg fagyasztott málna 5 dkg cukornak megfelelő édesítőszer 1 cs. vaníliás cukor őrölt szegfűszeg őrölt gyömbér 2 dkg étkezési keményítő 1,5 dl víz Elkészítés: A tojássárgákat a cukor felével elkeverjük és a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk a csipet sóval és a darát belefőzzük. (Az állaga egy kissé hígabb tejbedarához legyen hasonlatos.) A tojássárgákat forrón hozzá keverjük a megfőtt darához, és könnyedén elkeverjük a felvert tojáshabbal is. Öntsük üveg tálakba, fagylaltos kelyhekbe, vagy magasabb poharakba, tegyünk rá gyümölcsöntetet. A fagyott gyümölcsöket öntsük egy megfelelő lábasba. Öntsük rá a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt és a többi fűszereket, majd közepes lángon főzzük puhára de úgy, hogy a gyümölcsök még kissé darabosak legyenek (5-10 perc). Ekkor a keményítőt 3 ek. vízzel simára keverjük és a megfőtt gyümölcsöket vele besűrítjük. Nem kell sokáig főzni a keményítővel, ahogy sűrűsödik, már le is vehetjük a tűzről, hisz' a keményítő még hűlés közben is sűrűsödik. Ezt a gyümölcs öntetet kanalazzuk a darapuding tetejére. Kicsit hűtsük, majd nyomjunk rá tejszínhabot és díszítsük gyümölccsel, citromfűvel. Hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |