| Csúsztatott, vagy francia palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 tojás 10 dkg vaj/margarin 10 dkg cukor 10 dkg liszt 6 dl tej zsír kakaó Elkészítés: A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjünk a cukorral, felengedjük a tejjel, és belekeverjük a lisztet is. Ez utóbbi ne egyszerre borítsuk bele, hanem lassanként adagolva. Ha ez megvan, akkor felverjük a tojásfehérjét, és utána az előbb elkészített masszába forgatjuk. Az előre felforrósított palacsintasütőbe egy kevés zsírt teszünk, majd erre mehet a tészta, kb. kisujnyi vastagságú. Csak az alsó felét kell megsütni annyira, hogy a teteje épphogy ne legyen folyós, aztán mehet is a tányérra, a tetejét megszórjuk kakaóporral, majd készíthetjük a következőt, és így rétegezzük egymásra. Az utolsó palacsintát fordítva tegyük a többi tetejére, tehát a sületlen felével lefelé, és ezt is jól szórjuk meg kakaóporral. Hidegen tálaljuk. Tanácsok: Én nyuszis kakaóport használok, mert az már cukrozott, és nagyon jól elolvad a palacsintán. Nem nehéz elkészíteni, és isteni finom! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: pemete Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |