| Csúsztatott málnás-kakaós palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 személyre: 10 dkg vaj 4 tojás 20 dkg liszt 1 zacskó sütőpor csipet só 2 zacskó vaníliás cukor 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3 dl tej 20 dkg málna kevés olaj a sütéshez kb. 3 evőkanál málnalekvár Elkészítés: A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a kakaóport. Fokozatosan felengedjük a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a málnaszemekkel együtt lazán a palacsintatésztához keverjük. A palacsinták egyik oldalát lassú tűzön megsütjük, majd egy tálra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé. Vékonyan megkenjük a málnalekvárral, majd rácsúsztatjuk a következő kisült palacsintát. Így rétegezzük, amíg elfogy a tészta. A legutolsót megfordítva borítjuk a halomra. Azonnal, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |