| Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg vaj (vagy Rama margarin) 12 dkg porcukor 3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki) 12 dkg darált dió 4 tojás fehérje 6 dkg liszt a tetejére porcukor Elkészítés: A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig. Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla. Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |