| Csokis kiflifelfújt baracklekvárral receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 deka szikkadt kifli (kb. 7 darab), 1 teáskanálnyi, 3 deka puha vaj, 4 deci tej, 3 deci tejszín, 10 deka cukor, 2 db tojás, 2 db tojássárga, 1 db citrom reszelt héja, 10 deka tejcsokoládé, 3 evőkanálnyi baracklekvár. Elkészítés: Teáskanálnyi vajjal kikenek egy másfél literes, sütőtálat. A megszikkadt kifliket ujjnyi vastagon felkarikázom, aztán a tejet meg a tejszínt beleöntöm egy vízzel kiöblített lábosba, és összemelegítem. Amíg melegszik, egy nagy tálban kézi habverővel elkeverem az egész tojásokat a tojássárgákkal meg a cukorral. Utána a cukros tojáshoz folytonos keverés mellett apránként hozzáadom a meleg tejszínes tejet, reszelek bele egy kis citromhéjat, és a kiflikorongokat alaposan beleforgatom. Összeállításkor először belesimítom a kivajazott sütőtálba a nedves kiflikarikákat. A mennyei eledelben imitt-amott elrejtek darabokra tört csokifalatokat és fél teáskanálnyi baracklekvár-gondolatokat, végül elmorzsolok rajta 3 dekányi puha vajat, és 45 percre betolom a meleg sütőbe. Ha félóra után úgy látom, hogy nagyon pirulna, akkor lazán, de nem tapadósan alufóliát borítok rá. 4-6 adag lesz belőle. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |