Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés póréhagymás tekercs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 falathoz)
1 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
2 szál póréhagyma
50dkg darált csirkehús
2 lap mélyhűtött leveles tészta
1 tojás
1-2 kávéskanál mák
2 evőkanál aprított metélőhagyma

Elkészítés:
A felkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban puhára pároljuk. Szedjük ki és gyúrjuk hozzá a darált húst, a lereszelt sárgarépát és az aprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk. A két tésztalapot hosszában elfelezzük. Osszuk el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3 centis csík). Csavarjuk fel a töltött tésztákat hengeresre, az üres részt kenjük meg vízzel és nyomjuk a tészta másik felére. Vágjuk a tekercseket ötfelé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kenjük meg őket enyhén felvert tojással és hintsük meg mákkal.

Tanácsok:
200 fokon 30–35 percig süssük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi tekercs recept » Csirkesaláta 2 » Túrós tekercs Ági módra » Ízletes csirkeszárny
» Sajtos-tojástekercs » Keksz tekercs » Szilvás csirkemelltekercs » Haltekercs citrommártással
» Kínai csirkeszárnyak » Csirkés leveles-táska » Töltött csirkemelltekercs » Meggyes tekercs
» Pikáns sonkatekercs » Pikáns csirkeszárnyak » Habos-kókuszos tekercs » Egyszerű csirkés lasagne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.