| Csirkés póréhagymás tekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 falathoz) 1 evőkanál olívaolaj 1 szál sárgarépa 2 szál póréhagyma 50dkg darált csirkehús 2 lap mélyhűtött leveles tészta 1 tojás 1-2 kávéskanál mák 2 evőkanál aprított metélőhagyma Elkészítés: A felkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban puhára pároljuk. Szedjük ki és gyúrjuk hozzá a darált húst, a lereszelt sárgarépát és az aprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk. A két tésztalapot hosszában elfelezzük. Osszuk el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3 centis csík). Csavarjuk fel a töltött tésztákat hengeresre, az üres részt kenjük meg vízzel és nyomjuk a tészta másik felére. Vágjuk a tekercseket ötfelé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kenjük meg őket enyhén felvert tojással és hintsük meg mákkal. Tanácsok: 200 fokon 30–35 percig süssük. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |