| Csirkés penne 2. - Tejszínnel, kukoricával, snidlinggel receptHúsételek Hozzávalók: 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell filé 250 g penne 8 gerezd fokhagyma 10 dkg tömlős krémsajt (snidlinges) 140 g csemegekukorica 150 g tejföl 30 ml habtejszín bors ízlés szerint 2 db babérlevél 3 ek napraforgó olaj só ízlés szerint Elkészítés: A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, kis olajon fehéredésig pirítjuk. Közben a fokhagymát átnyomjuk fokhagyma nyomón és hozzákeverjük. Ízesítjük a 2-3 babérlevéllel, sóval és borssal. Ha megpuhult hozzátesszük a tejfölt, a tubus krémsajtot, a tejszínt. Miután a krémsajt felolvadt, hagyjuk még egyet rottyanni. Ízesíthetjük még szerecsendióval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel. A legvégén adjuk hozzá a kukorica konzervet, összekeverjük és levesszük a tűzről. A penne tésztát forró olajos sós vízben kifőzzük. A tésztára rátesszük a szószt és reszelt sajttal tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |