| Csirkemell sajtmártással (mikróban) receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve só, 1 evőkanál Ráma margarin 2 evőkanál tej A mártáshoz: 1 evőkanál Ráma margarin 1 evőkanál liszt só, szerecsendió, bors 1 dl tej 15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt Elkészítés: A csirkemellet megsózzuk és kivajazott tálon 5 percig fedetlenül sütjük, félidőben megfordítva. Hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet és szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Kihűlve szeleteljük. A mártáshoz a margarint 1 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd 30 másodpercig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és a csirke főzőlevét. 4 percig főzzük, percenként megkeverve. A mártáshoz adjuk a sajtot, a szerecsendiót és a borsot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad. A mártást a hús mellé tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá. Tanácsok: Az időadatok 500 W-os teljesítményre értendők. (Kipróbáltam, így jó!) Egyszerű, ízletes étel; biztos siker. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |