Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell sajtmártással (mikróban) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve
só, 1 evőkanál Ráma margarin
2 evőkanál tej

A mártáshoz:
1 evőkanál Ráma margarin
1 evőkanál liszt
só, szerecsendió, bors
1 dl tej
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt

Elkészítés:
A csirkemellet megsózzuk és kivajazott tálon 5 percig fedetlenül sütjük, félidőben megfordítva. Hozzáadjuk a 2 evőkanál tejet és szorosan lefedve 5 percig pároljuk. Kihűlve szeleteljük.
A mártáshoz a margarint 1 perc alatt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, majd 30 másodpercig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a tejet és a csirke főzőlevét. 4 percig főzzük, percenként megkeverve.
A mártáshoz adjuk a sajtot, a szerecsendiót és a borsot. Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.

A mártást a hús mellé tálaljuk. Párolt zöldség illik hozzá.

Tanácsok:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre értendők. (Kipróbáltam, így jó!)
Egyszerű, ízletes étel; biztos siker.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török csirkemell saláta » Finom csirkemell » Sajtkrémes csirkemell » Hawannai csirkemell
» Tojásos csirkemell » Kefires csirkemell » Csirkemell tüzdelve » Anyák napi csirkemell
» Olaszos csirkemell » Csirkemelles húspogácsa » Baconos-sajtos csirkemell » Sajtos csirkemell torta
» Gyors pipiszárny mikróban » Banános csirkemell » Zöldséges csirkemell » Gombás- sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.