| Csirkemell rozmaringos sütőtökkel receptHúsételek Hozzávalók: csirkemell egy kisebb sütőtök 1 ek vaj 1 ek olívaolaj rozmaring csili egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak) só frissen őrölt bors 1 dl fehér bor Elkészítés: A csirkemell filét bepácoljuk a bors, az olíva olaj és a csili keverékébe. Ameddig a hús pácolódik, megpucoljuk a sütőtököt és felkarikázzuk. Az olívaolajat egy teflon serpenyőbe öntjük, rátesszük a vajat és beletesszük a felkarikázott tököt, egy pici rozmaringot és a csilit. Csorgatunk bele mézet, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és lefedve roppanósra pároljuk. Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és két perc pirulás után ráöntjük a bort. Beleteszünk egy rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároljuk. Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá! Ha nem elég édes a sütőtök, akkor érdemes mézzel tovább édesíteni. Vigyázni kell, hogy csak 3-4 percig pároljuk a sütőtököt, mert szétesik és akkor nehezebb a tálalás. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |