| Csirkemell medvehagymás-ricottás töltelékkel receptHúsételek Hozzávalók: 2 db csirkemellfilé 10-15 szál medvehagyma 20 dkg ricotta (vagy túró) 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda vagy trappista) só őrölt színes bors 1 mokkáskanál pirospaprika 2,5 dkg vaj 2-3 evőkanál olívaolaj Elkészítés: 1. A csirkemellet folyó víz alatt megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, majd szárazra töröljük. Ezután kb. másfél cm-re egymástól bevágjuk a húst, ügyelve arra, hogy nehogy teljesen átvágjuk, majd mindkét oldalát ízlés szerint megszórjuk sóval. 2. A vajat felhevítjük, és hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ricottát (vagy a túrót), majd ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk színes borssal, és alaposan összekeverjük. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. 3. A csirkemell bevágásait megtöltjük a medvehagymás-túróval, majd a maradékot rákenjük a tetejére. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk az olajjal. Ezután egymás mellé helyezzük a megtöltött csirkemelleket, majd megszórjuk a reszelt sajttal, végül pedig a pirospaprikával. 4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg a hús sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Jól illik hozzá a rizi-bizi, a rizs, vagy éppen a krumplipüré is. Tanácsok: Medvehagyma helyett pl. spenóttal is készíthetjük a tölteléket. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |