| Csirkecombok Imre gusztusa szerint v1.1 receptHúsételek Hozzávalók: E recept 4 személyre szól: 4 db (vagy létszámfüggően több, kevesebb) egész csirkecomb combonként 1-1 db zöldhagyma 2-3 db TV zöldpaprika méretüktől függően (ne kaliforniai, mert annak sem íze, sem bűze) 2-3 db érett (de nem túlzottan) paradicsom őrölt FEKETEbors őrölt majoránna ízlés szerint só Elkészítés: A csirkecombok bőre alá 1-1 keresztben félbe vágott zöldhagymát (a zöld levélrész maradjon rajtuk, később rendkívül dekoratív) gyömöszölök, majd sóval, majorannával mindkét oldalát bedörzsölöm, a bőrös oldalát diszkréten megszórom feketeborssal (nem túl sokkal, mert akkor annyi az ízharmóniának). A következő művelet végéig hagyom szegénykéimet pihenni. Egy megfelelő méretű jénai tál aljára sűrűn, csíkokra vágott zöldpaprikát teszek a bőrükkel lefelé (ha valaki szereti a pikáns, enyhén csípős ételeket, legjobb az almazöld színű bácskai). A paprikacsíkok tetejére ráteszem a csirkecombokat, majd a gyönyörű combocskák tetejét beborítom karikára fölszeletelt paradicsommal. A jénaira ráteszem a tetejét, majd irány a sütő. 15-20 perc alatt puhára párolódik. Ekkor leveszem a fedőt, és hagyom még egy picit pirulni. Krumplipürével (talán csak ebben lehet némi szénhidrát) tálalom. Tanácsok: Figyelem! Semmi zsírozó, és locsoló nem kell hozzá, a zöldek és a combocskák ugyanis elég levet (inkább túl sokat) engednek. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: min. kcal Szénhidráttartalom: minimális gramm Zsírtartalom: minimális gramm A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |