Tutireceptek.hu fejléc

Csicsókás zeller saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 db nagyobb csicsóka
1 nagy fej zeller
4 közepes fehér csemege hagyma
1 közepes kápia paprika
oliva olaj, só, ecet, édesítő, bors, babérlevél

Elkészítés:
A csicsókát megmosom, enyhén sós vízben megfőzöm, a zellert megmosom megtisztítom, és azt is enyhe sós vízbe megfőzöm. A hagymát megtisztítom , felszeletelem, besózom. A kápia paprikát kissebb szeletekre vágom. Megcsinálom a levet, izlés szerint ecet, édesítő, tehetetunk bele babérlevelet,szemes borsot, felforraljuk.A megfőtt csicsókát megtisztítjuk a megfőtt zellert
a csicsókát szeletelve jénai tálba tesszük, és közé rakjuk a hagymát, és a kápia paprikát, ha megtelt a tál 3-4 kanál oliva olajat locsolunk rá, és ráöntjük a még meleg levet,hadjuk kihülni. Hűtőbe téve , másnap sültek mellé kitűnő salátát ehetünk.
Jó étvágyat!

Tanácsok:
Óvatosan főzzük a csicsókát, hamar puhul!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Jázminka52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Potenciál"zeller » Fejes saláta olaszosan » Ördög saláta » Káposztasaláta majonézzel
» Friss majonézes saláta » Dermesztett szárnyassaláta » Margit saláta » Olasz tésztasaláta
» Római saláta » Mundial salata » Rokfortos paradicsomsaláta » Őszi sajtsaláta
» Gombás tésztasaláta » Tésztasaláták királynője » Sajtos uborkasaláta » Spenótos tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.