| Csicsókás zeller saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 db nagyobb csicsóka 1 nagy fej zeller 4 közepes fehér csemege hagyma 1 közepes kápia paprika oliva olaj, só, ecet, édesítő, bors, babérlevél Elkészítés: A csicsókát megmosom, enyhén sós vízben megfőzöm, a zellert megmosom megtisztítom, és azt is enyhe sós vízbe megfőzöm. A hagymát megtisztítom , felszeletelem, besózom. A kápia paprikát kissebb szeletekre vágom. Megcsinálom a levet, izlés szerint ecet, édesítő, tehetetunk bele babérlevelet,szemes borsot, felforraljuk.A megfőtt csicsókát megtisztítjuk a megfőtt zellert a csicsókát szeletelve jénai tálba tesszük, és közé rakjuk a hagymát, és a kápia paprikát, ha megtelt a tál 3-4 kanál oliva olajat locsolunk rá, és ráöntjük a még meleg levet,hadjuk kihülni. Hűtőbe téve , másnap sültek mellé kitűnő salátát ehetünk. Jó étvágyat! Tanácsok: Óvatosan főzzük a csicsókát, hamar puhul! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Jázminka52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |