| Cseresznyés-joghurtos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 darabhoz 1 bögre=200 ml 25 dkg cseresznye, 2 bögre liszt, 2 teáskanál sütőpor, porcukor, vaj, 1 bögre joghurt, 1 bögre cukor, 1db tojás, fél bögre olaj, negyed teáskanál só, 1 bögre kukoricapehely. Elkészítés: Sütőnket melegítsük elő 170 fokra mielőtt nekiállunk a sütésnek. vajazzuk ki a muffin formákat, vagy használjunk muffin papírt. A cseresznyét szabadítsuk meg szárától, mossuk meg alaposan és magozzuk ki. Fogjunk egy tálat és keverjük össze benne a lisztet, a kukoricapelyhet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban pedig a tojást, az olajat, a joghurtot és a cukrot öntsük össze. Az egészet keverjük alaposan össze, így egy masszát kapunk, majd ebbe szórjuk bele a cseresznyét és öntsük a formákba bele egyenként. Az előmelegített sütőnkben kb. 160 fokon 15-20 percig süssük készre. Amikor kész lesz, hagyjuk kicsit kihűlni, így könnyebb lesz kiszedni a formákból. tetejét porcukorral szórjuk meg. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |