| Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke receptHúsételek Hozzávalók: 6 db csirke alsócomb 6 db csirke felsőcomb 20 dkg zöldbab 1 nagy fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma 1 nagy db sárgarépa 1 nagy db fehérrépa 1 db paprika 1 db paradicsom 6 közepes db burgonya 5 dkg füstölt szalonna 1 dl fehérbor 1 ek kakukkfű (szárított) 1 tk rozmaring (szárított) só ízlés szerint Elkészítés: A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk. A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk. A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük. A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort. A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.) sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |