Tutireceptek.hu fejléc

Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 db csirke alsócomb
6 db csirke felsőcomb
20 dkg zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
1 nagy db sárgarépa
1 nagy db fehérrépa
1 db paprika
1 db paradicsom
6 közepes db burgonya
5 dkg füstölt szalonna
1 dl fehérbor
1 ek kakukkfű (szárított)
1 tk rozmaring (szárított)
só ízlés szerint

Elkészítés:
A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk.
A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk.
A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük.
A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort.
A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.)

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell sajtmártásban » Spanyol csirke II. » Ázsiai csirkemell » Csirkecomb ananászraguval
» Csirkemell gombamártással » Csirkehúsos egytál » Csípős csirkeragu » Paradicsomos csirkemáj
» Tepsis sajtos csirkemell » Sörben sült csirkecomb » Rizses, kukoricás csirke » Fokhagymás csirkecombok
» Sajtos csirkemell filé » Sajtkrémes csirkemell » Rácos csirkecomb » Csirkés csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.