| Créme Brulée barack betéttel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (6 adaghoz) A brulée-hez: 500 ml tejszín 60 g cukor 1 rúd vanília belseje vagy egy teáskanál vanília eszencia 8 db nagy tojássárga 12 szelet puha konzervbarack A karemellréteghez: kristálycukor Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 150 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük a konzervbarack szeleteket. A tejszínt a vaníliarúddal, vagy eszenciával feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük. Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával. Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük. A kancsóból a sütőformákba, a barackszeletekre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben. A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 40-50 percre. Addig süssük őket, míg a peremük elkezd pirulni. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket. A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellizáló pisztollyal addig melegítjük a cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz. Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |