Tutireceptek.hu fejléc

Crema limoncello (házi készítésű) recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
5-6 db nagy friss citrom
1/2 l alkohol
1200 g cukor
1 l tejszín
3/4 l tej
3 vanília
1 dl sambuca

Elkészítés:
A citromok hèjàt a 1/2 liter alkoholban 10 napig àllni hagyjuk.
Majd az 1200 g cukrot szirupnak felfőzzük. Mikor langyosra hűlt (kevergessük, nehogy megdermedjen!!) felöntjük a citromos alkohollal, 1 l tejszínnel, 3/4 l tejjel, hozzàadjuk a 3 vaníliàt ès 1 dl sambucàt (egy olasz likőr, hasonlít az ouzo-hoz).
Elkészítés után egy hétig a hűtőben érleljük.

Tanácsok:
Ezt a fajta likőrt általában télen, karácsony környékén készítik házilag - bár az év bármely szakaszában csinálhatjuk.
Étkezések után szokták felszolgálni általában, mint a mirtot (áfonya, ugyanígy lehet belőle krémlikőrt készíteni, vagy bármely más gyümölcsből) is, JEGESEN. Elősegíti az emésztést. :)
Érdemes fogyasztás előtt jégre tenni. Csak óvatosan, mert "ütős".


A receptet beküldte: Lilia24


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi készítésű marcipán » Házikészítésű Kubu » Limoncello likőr » Igazi limoncello
» Limoncellós tiramisu » Limoncello ( klasszikus ) » Frozen Tequila » Ébresztő ínyenceknek
» Tia Maria » Teapuncs » Hillary Walbanger » Gyömbéres almaital
» Kenny » Feketeáfonya-ital » Humpty dumpty » Godfather


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.