| Crema limoncello (házi készítésű) receptItalok, koktélok Hozzávalók: 5-6 db nagy friss citrom 1/2 l alkohol 1200 g cukor 1 l tejszín 3/4 l tej 3 vanília 1 dl sambuca Elkészítés: A citromok hèjàt a 1/2 liter alkoholban 10 napig àllni hagyjuk. Majd az 1200 g cukrot szirupnak felfőzzük. Mikor langyosra hűlt (kevergessük, nehogy megdermedjen!!) felöntjük a citromos alkohollal, 1 l tejszínnel, 3/4 l tejjel, hozzàadjuk a 3 vaníliàt ès 1 dl sambucàt (egy olasz likőr, hasonlít az ouzo-hoz). Elkészítés után egy hétig a hűtőben érleljük. Tanácsok: Ezt a fajta likőrt általában télen, karácsony környékén készítik házilag - bár az év bármely szakaszában csinálhatjuk. Étkezések után szokták felszolgálni általában, mint a mirtot (áfonya, ugyanígy lehet belőle krémlikőrt készíteni, vagy bármely más gyümölcsből) is, JEGESEN. Elősegíti az emésztést. :) Érdemes fogyasztás előtt jégre tenni. Csak óvatosan, mert "ütős". A receptet beküldte: Lilia24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |