| Házikészítésű Kubu receptItalok, koktélok Hozzávalók: - 1,5 kg sárgarépa, - 2 kg alma, - 2 citrom, - 2 narancs, - 0,5 kg cukor, - 1 csipet só, - késhegynyi bor-kén por és citromsav. Elkészítés: 1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön lábosban feltesszük főni mindkettőt, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főttek, akkor mindkettőt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettőt. 3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat és a borként. 4. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti. 5. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a kamrába felbontás után a hütűbe tárolom A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |