Tutireceptek.hu fejléc

Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A címben jelzett burgonyás finomságot nagyon sokféle képen készítik. Itt azt a receptet közlöm amit édesanyámtól tanultam.
Hozzávalók:
1,5kg burgonya
3 púpozott evőkanál liszt
2 tojás

1 közepes fej vöröshagyma
2 kávéskanál majoránna.
1 csomag petrezselyem zöld.

Elkészítés:
A burgonyát lereszelem./Én ezt diódarálóval szoktam csinálni,mert így gyorsabb és könnyebb.
A levet amit enged le szoktam önteni.
A vöröshagymát és a petrezselyem zöldet apróra vágom.
A hozzávalókat jól összekeverem, majd az így nyert masszát egy nagyobb evőkanállal forró bő olajba szaggatom, a kanállal ellapítom körülbelül fél centi vastagra és mind a két oldalát szép pirosra sütöm.A kisütött cicegéket papírtörlőre
Szedem ki hogy az ételből az olajat felszívja, és ezáltal kevésbé zsíros legyen.
Jó étvágyat kívánok hozzá.


A receptet beküldte: Bubu bácsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis cicege (tócsni) » Tócsni egyszerűen » Kukoricatócsni » Tócsni 2.
» Cukkinis tócsni » Tócsni » Krumplis Berét » Tócsniba sült csírke
» Zöldséges tócsni » Cukkini cicege/ tócsni » Szlovák tócsni » Sajtos csirketócsni
» Tepsis tócsni » Husos tocsni » Tócsni, akár tepsiben is » Répatócsni magvakkal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.