| Cicege, tócsni, berét, lepcsánka, krumplilángos.Mind ugyanaz. receptEgytálételek Hozzávalók: A címben jelzett burgonyás finomságot nagyon sokféle képen készítik. Itt azt a receptet közlöm amit édesanyámtól tanultam. Hozzávalók: 1,5kg burgonya 3 púpozott evőkanál liszt 2 tojás só 1 közepes fej vöröshagyma 2 kávéskanál majoránna. 1 csomag petrezselyem zöld. Elkészítés: A burgonyát lereszelem./Én ezt diódarálóval szoktam csinálni,mert így gyorsabb és könnyebb. A levet amit enged le szoktam önteni. A vöröshagymát és a petrezselyem zöldet apróra vágom. A hozzávalókat jól összekeverem, majd az így nyert masszát egy nagyobb evőkanállal forró bő olajba szaggatom, a kanállal ellapítom körülbelül fél centi vastagra és mind a két oldalát szép pirosra sütöm.A kisütött cicegéket papírtörlőre Szedem ki hogy az ételből az olajat felszívja, és ezáltal kevésbé zsíros legyen. Jó étvágyat kívánok hozzá. A receptet beküldte: Bubu bácsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |