| Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval (vegan) receptLevesek Hozzávalók: 1 szál póréhagyma 1 kisebb fej brokkoli 2 gerezd fokhagyma 1 tk. chili 1 csipet köménymag 1 db bio zöldségleveskocka 2 db közepes sárga burgonya 1 dl zabtejszín 1 ek. mustár só, bors 3 ek. olaj 1 marék dió 1-2 ek. nádcukor 1 csipet szerecsendió Elkészítés: Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilit és a köményt. Egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a leveskockát. Lefedve lassan főzzük. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót és a mustárt. Összeturmixoljuk, és ezzel kész is a leves. A cukrot karamellizájuk, majd hozzáadjuk a diót. Jól összeforgatjuk, és kirakjuk sütőpapírra hűlni. Tálaláskor a levest megszórjuk a karamellizált dióval. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |