| Burgonyával rakott marhalábszár receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg marhalábszár 2 db karikára vágott vöröshagyma 2 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. vegeta) 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál pirospaprika 1 poharas tejföl 1 kg főtt burgonya 8 dkg teavaj étolaj 4 evőkanál zsemlemorzsa Elkészítés: A húsra rádörzsölünk 1 evőkanál fűszerkeveréket, késhegynyi őrölt borsot és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a húst, megszórjuk paprikával, s kuktában vagy fedő alatt vízzel puhára pároljuk. A levéből kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, a levét elkeverjük a tejföl felével, beletesszük a hússzeleteket és rázogatva összefőzzük. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, lerakjuk egy sor hússal, meglocsoljuk a tejfölös lével, rárakunk egy sor karikára vágott burgonyát, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a lével, - ezt addig folytatjuk, amíg tart a hozzávaló. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk olajon pirított zsemlemorzsával, rácsipkedjük a maradék vajat és 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt jól átsütjük. Savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |