| Brazil nemzeti színű sárga-zöld főzelék receptFőzelékek Hozzávalók: kb. 30 dkg (1 konzerv) kukorica ugyanennyi konzerv borsó kis fej hagyma petrezselyem, ízlés szerint egy pohár víz kevés vénusz étolaj 2 evőkanál tejföl 1 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt kevés tej só bors Elkészítés: A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kukorica és a borsó konzervet, sózom borsozom, aztán hozzáadom a vizet (ennek épphogy el kell lepnie a zöldséget). Lefedve párolom, néha megkeverem. Kis lábasba teszem a vajat, a lisztet, a tejfölt, és csomómentesre keverem. Ha kell, tejjel higítom, és kevés borsot rakok ebbe is. A petrezselyemmel együtt a zöldségekre öntöm, és jól elkeverem. Ha nem elég sűrű, egy kis lisztet lehet még hozzá tenni a végén, csak vigyázni kell, mert könnyen csomós lesz. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |