Tutireceptek.hu fejléc

Brassói rakott kedvenc káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg káposzta (fehér)
2 kis db alma (kicsi)
40 dkg vöröskáposzta
3 kis fej vöröshagyma
6 ek napraforgó olaj
50 dkg darált sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg csirkemáj (elhagyható)
15 dkg rizs
1 db tojás
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
fűszerpaprika ízlés szerint
0.5 kávéskanál köménymag (őrölt)

Elkészítés:
Az egyik felaprított hagymát az olajban megpirítjuk a vékony laskára vágott fehérkáposztával, beleszórjuk a köményt, sózzuk és puhára pároljuk (félidőben vékonyan beleszeleteljük a meghámozott almát).
Ugyanígy járunk el a lilakáposztával egy másik edényben, de ahhoz sót és kevés cukrot teszünk pároláskor.
Olajon megpirítjuk a harmadik fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a pirosparikát és pörköltalapként megfőzzük.
A rizst olajon megfuttatjuk a felkockázott szalonnával, majd ugyanannyi alapleves vízben (leveskockával ízesített vízben) megfőzzük, vagy párolóban megpároljuk.
Ha szeretjük: az apróra vágott, olajon megpirított májat a kész rizshez keverjük.
Egy kimargarinozott tepsibe tesszük a rétegeket: fehérkáposzta fele, rizs, majd hús és lilakáposzta, ismét rizs, hús, majd a fehérkáposzta másik fele.
A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakottast.
Forró sütőben 50 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás rakott tészta » Tárkonyos rakott zöldbab » Rakott sonka » Csirkés rakott krumpli
» Virslivel rakott zöldbab » Diós rakott tészta » Rakott õszibarack » Rakott spagetti
» Rakott valami » Vörös káposzta almával » Hortobágyi rakott tészta » Pórés-karfiolos rakottas
» Rakott avokádó » Rakottkáposzta » Káposztás burgonyaleves » Rakott juhtúrós laska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.