| Brassói rakott kedvenc káposzta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg káposzta (fehér) 2 kis db alma (kicsi) 40 dkg vöröskáposzta 3 kis fej vöröshagyma 6 ek napraforgó olaj 50 dkg darált sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 20 dkg csirkemáj (elhagyható) 15 dkg rizs 1 db tojás 2 dl tejföl só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 teáskanál cukor (ízlés szerint) fűszerpaprika ízlés szerint 0.5 kávéskanál köménymag (őrölt) Elkészítés: Az egyik felaprított hagymát az olajban megpirítjuk a vékony laskára vágott fehérkáposztával, beleszórjuk a köményt, sózzuk és puhára pároljuk (félidőben vékonyan beleszeleteljük a meghámozott almát). Ugyanígy járunk el a lilakáposztával egy másik edényben, de ahhoz sót és kevés cukrot teszünk pároláskor. Olajon megpirítjuk a harmadik fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a pirosparikát és pörköltalapként megfőzzük. A rizst olajon megfuttatjuk a felkockázott szalonnával, majd ugyanannyi alapleves vízben (leveskockával ízesített vízben) megfőzzük, vagy párolóban megpároljuk. Ha szeretjük: az apróra vágott, olajon megpirított májat a kész rizshez keverjük. Egy kimargarinozott tepsibe tesszük a rétegeket: fehérkáposzta fele, rizs, majd hús és lilakáposzta, ismét rizs, hús, majd a fehérkáposzta másik fele. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakottast. Forró sütőben 50 percig sütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |