| Bounty-szelet ahogy én szeretem :) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1. A tésztához 30 dkg finomliszt 2 ek cukrozatlan kakaópor 1 csomag sütőpor 12.5 dkg vaj 15 dkg cukor 1 db tojás 3 ek tejföl sütőpapír 2. A kókuszos réteghez 6 db tojásfehérje 15 dkg cukor 25 dkg kókuszreszelék 3. A krémhez 6 db tojássárgája 3 evőkanál finomliszt 3 dl tej 15 dkg vaj 25 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 4. Csokimázhoz 10 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor 3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál) rumaroma (ízlés szerint, én 2 ampulla Dr. Oetkert szoktam használni, de aki nem szereti el is hagyhatja) Elkészítés: 1.A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, tegyünk még hozzá tejfölt. Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk, és egy sütőpapírral kibélelt, közepes méretű (picit magasabb peremű) tepsibe tesszük. Erre kerül a kókuszos krém: 2.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a kókuszreszeléket. Ezt a masszát egyenletesen a tepsiben lévő tésztára kenjük. A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük. 3.Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet: 4.A tojássárgákat homogénre keverjük a liszttel és a cukorral, a tejet fokozatosan adva hozzá. Állandóan kevergetve felfőzzük, és jól besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. 5.A kihűlt főzött krémet robotgéppel összekeverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy szép, csomómentes és könnyű legyen. Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Rövid időre hidegre tesszük és elkészítjük a csokimázat. Ezt lehet készen is kapni, de én a házit jobban szeretem mert sokkal finomabb :) Csokimáz elkészítése: A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon, állandó keveréssel. Amennyiben szükségesnek ítéljük meg, adunk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égessük, de a víz elhagyható. Amikor már nem érezni a cukorszemcséket és egyenletes krémet kaptunk, akkor levesszük a tűzről és picit hűlni hagyjuk (de nem teljesen, csak hogy még folyjon)belekeverjük a rumaromát, ráöntjük a tészta tetejére és gyorsan elsimítjuk. Kb. fél órát hűtőben hagyjuk a csokimázt megdermedeni és már fogyasztható is. Tanácsok: Nagyon kiadós, gyorsan elkészíthető, finom sütemény. Másnap, sőt harmadnap is finom, vendégség előtt 1 nappal is meg lehet sütni. Hűtőben folpackal letakarva tárolandó! sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 34x34 cm költség: 1500 Ft Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |