| Boros borjúborda birsalmával receptHúsételek Hozzávalók: 4 vastag szelet borjúborda, fél kg birsalma, 4 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl fehér bor, só, őrölt bors, tárkonylevél. Elkészítés: A húst megmossuk, kissé kiklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. A birsalmát meghámozzuk és vékony cikkekre vágjuk. A birsalmákat néhány percig borban áztatjuk. A borjúszeletek mindkét oldalát forró vajon pirosra sütjük. A borban áztatott birsalmát ráöntjük, ízesítjük sóval, tárkonylevéllel, és fedő alatt a bordákat puhára pároljuk. Ekkor kiszedjük, és a visszamaradt birsalmát meghintjük liszttel, kevés vízzel felengedjük és felforraljuk. Tanácsok: A bordákat előmelegített tálra rakjuk, ráöntjük a birsalmamártást, és köretként párolt rizst adunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |