| Berlini sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 10 dkg cukor, 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 egész tojás, citromhéj töltelék: 30 dkg dió, 3-4 dkg kakaó, 25 dkg cukor, csipet fahéj, 6 tojás, baracklekvár, porcukor a szóráshoz Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.(25x35 tepsiben sült) A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport, csipet törött fahéjat, a darált diót, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját. A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk és a tésztát berácsozzuk, sütőbe visszatéve készre sütjük 180 fokon. Ha megsült, kivesszük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk. Tanácsok: finom, elálló sütemény A receptet beküldte: baffi556 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |