Tutireceptek.hu fejléc

Berlini sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg cukor,
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
1 egész tojás, citromhéj

töltelék:
30 dkg dió,
3-4 dkg kakaó,
25 dkg cukor,
csipet fahéj,
6 tojás, baracklekvár, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, kétharmad részéből négyszögletes lapot nyújtunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.(25x35 tepsiben sült)

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzá keverjük a kakaóport, csipet törött fahéjat, a darált diót, végül óvatosan belekeverjük a tojások habját.

A félig megsült tésztát megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk és a tésztát berácsozzuk, sütőbe visszatéve készre sütjük 180 fokon.
Ha megsült, kivesszük, szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
finom, elálló sütemény


A receptet beküldte: baffi556


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Irénke süteménye » Meggyes-pudingos sütemény » Angol karácsonyi sütemény » Kevert (kefíres) sütemény
» Turbános sütemény » 1 csészés sütemény » Szilveszteri sütemény » Kráter sütemény
» .Mandulás sütemény » Meggyes hullámos sütemény » Rácsos sütemény » Gyömbéres sütemény
» Olcsó és kiadós sütemény » Joghurtos sütemény » Mézes zabpelyhes sütemény » Diós teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.