| Bazsalikomos-fokhagymás penne csirkefalatkákkal receptEgytálételek Hozzávalók: 2 csirkemell filé, só, őrölt bors, 4 paprika (lehet más-más színű paprika is), 4 nagyobb fej paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, 4 evőkanál olívaolaj, 50 dkg penne vagy rigatoni tészta, 4 szál friss oregano Elkészítés: A megmosott csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és olívaolajon hirtelen átforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát, és a csirkével együtt tovább pirítjuk. A megtisztított fokhagymagezedeket fokhagymanyomóval áttörjük, és a felkockázott paradicsommal, az aprított bazsalikommal együtt a csirkéhez keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a fokhagymás csirkével. Forrón tányérokba halmozzuk, és a friss oreganóval díszítve tálaljuk. Tanácsok: Ezt a remek, és pillanatok alatt elkészíthető fogást gyakorlatilag maradékokból is előállíthatjuk. Két csirkemell ugyanis nem elég egy családi vacsorához, de egyszer talán félretettük a fagyasztóba egy csirkés salátához. Tészta, fokhagyma mindig lehet a kamrában, és így már csak a zöldségeket kell hirtelenjében előteremtenünk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |