Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos csirke másképpen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke,
2 dkg só,
11 dkg margarin,
5 dkg liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál paradicsompüré,
2 dl fehérbor (rizling),
1 evőkkanál bazsalikom,
10 dkg eidami sajt,
10 dkg sonka,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk.
Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük.
A maradék zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a borral.
Sózzuk, a bazsalikommal fűszerezzük, jól kiforraljuk.
A lesütött csirkét a mártásba tesszük, pároljuk.
Ha puha a hús, apróra vágott sonkát és reszelt sajtot adunk hozzá és a tejföllel átforraljuk.
Köretnek párolt rizst kínálunk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-mézes csirke » Duplahagymás csirkecomb » Édes-savanyú csirkemáj » Csirkemell palacsinta
» Csirkemájas zöldborsós hús » Zöldborsós csirkeragu » Göngyölt csirkecsoda » Csírke csikok finoman
» Csirkés sóskaleves » Csirke tárkonyos mártásban » Csirkés paella » Bácskai csirkemáj
» Sajtos-ananászos csirke » Csirkemell aszaltszilvával » Hagymás csirkecomb » Csirkekocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.