| Bazsalikomos csirke másképpen receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg-os csirke, 2 dkg só, 11 dkg margarin, 5 dkg liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 2 dl fehérbor (rizling), 1 evőkkanál bazsalikom, 10 dkg eidami sajt, 10 dkg sonka, 2 dl tejföl. Elkészítés: A csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük. A maradék zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a borral. Sózzuk, a bazsalikommal fűszerezzük, jól kiforraljuk. A lesütött csirkét a mártásba tesszük, pároljuk. Ha puha a hús, apróra vágott sonkát és reszelt sajtot adunk hozzá és a tejföllel átforraljuk. Köretnek párolt rizst kínálunk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |