| Banános muffin vaníliapudingos mascarponés krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Száraz hozzávalók: 20 dkg liszt 1 kk. sütőpor 1/2 kk. szódabikarbóna 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg kr. cukor, v. édesítő szer Nedves hozzávalók: 1 tojás 0, 8 dl étolaj 2 kisdoboz kefir 1 nagyobb, jó érett banán, jól összenyomkodva Krémhez: 1 cs. vanília puding 3 dl tej 3-4 ek. cukor, vagy édesítőszer 25 dkg mascarpone Cukormázhoz: 10 dkg porcukor, vagy édesítőszer pár csepp citromlé 1 tojás fehérje Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és gyengéden összekeverjük. Kizsírozunk/lisztezünk egy kb. 25x35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 220 fokon tűpróbáig sütjük.(Közben elkészítjük a krémet.) A pudingot az előírás szerint, de csak 3 dl tejjel elkészítjük és kihűtjük. A mascarponét egy kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg pudingot és jól összekeverjük. A kihűlt és kettévágott tésztát megtöltjük, majd a tetejére cukormázat teszünk. Elkészítése: A tojás fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött addig verjük, amíg a habverőn már megáll és csak lassan mozdul meg. Gyorsan a süteményre kenjük és elsimítjuk. Hamar szárad. Betesszük a hűtőbe, hogy a krém is meg tudjon kicsit szilárdulni. Majd tálalás előtt szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |