Tutireceptek.hu fejléc

Banános joghurt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Személyenként:
1 db banán (lehet túlérett) 100 g
1 evőkanál cukor 40 g
1 evőkanál víz
1 pohár joghurt 150 g

Elkészítés:
A cukrot a vízzel tűzhelyre tesszük, lassan felfőzzük, míg a víz el nem párolog és karamellizálódni kezd a cukor. A banánt megtisztítjuk, centi széles karikára vágjuk, majd az aranybarna karamellbe vegyítjük, néhány percig (1-2 perc) kavargatva főzzük, majd levesszük a tűzhelyről.
Amennyiben később szeretnénk fogyasztani, a karamelles banánt kihűtjük mielőtt rétegeznénk. Ha azonnal kívánjuk fogyasztani, azon melegében, egy megfelelő üveg tálba vagy pohárba rétegezzük a natúr joghurtot a forró péppel. Remek frissítő finomság. Jól harmonizál a hideg, savanykás joghurt, az édes, forró karamellel. Hidegen is nagyon finom.

Tanácsok:
A karamelles banán nagyon finom palacsintába tölve is, tejbe rizs ízesítésére is. A banánt lehet kevés, kockára vágott savanyú alamával is dúsítani.

Elkészítési idő: 10 perc
Kalóriatartalom: 316 kcal
Szénhidráttartalom: 131,5 gramm
Zsírtartalom: 0,25 gramm

A receptet beküldte: cel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös joghurt álom » Banános muffin 2. » Csokis, banános kiflik » Joghurtos körteleves
» Joghurtos fánk II. » Joghurtos tejfölös pite » Ribizlis joghurttorta » Joghurtos fagyikehely
» Gyümölcsös joghurttorta » Banános-barack turmix » Banános gyümölcskenyér » Csokis- Banános muffin
» Banános trópusi ital » Joghurtos sült makaróni » Vegyes, joghurtos saláta. » Banános" fagyi" házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.