| Az elronthatatlan túrós (almás) pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg finom liszt 25 dkg sütőmargarin 12 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2 egész tojás 1 dl tejföl A töltelékhez: 1 kg túró 4 csomag vaníliás cukor 4 tojás 1 csomag főzős vaníliás pudingpor ízlés szerint cukor 2 citrom reszelt héja A szóráshoz: 1 kanál búzadara A tetejére: tojás sárgája Elkészítés: A tásztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával. A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve óvatosan forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára. Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Tanácsok: A tepsim mérete:25X35cm. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm. Almával is tölthető, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Az alma alá zsemlemorzsát szoktam szórni! A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |