Tutireceptek.hu fejléc

Az elronthatatlan túrós (almás) pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finom liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 egész tojás
1 dl tejföl

A töltelékhez:
1 kg túró
4 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
2 citrom reszelt héja
A szóráshoz:
1 kanál búzadara
A tetejére:
tojás sárgája

Elkészítés:
A tásztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával.

A töltelékhez az alapanyagokat összekeverjük a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve óvatosan forgatunk a túrós krémhez. Ráöntjük a tésztára.

Kinyújtjuk a másik lapot, rátesszük a töltelékre. Megkenjük tojással, megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tanácsok:
A tepsim mérete:25X35cm. A tetejére szánt tésztát én úgy csinálom, hogy egy sütőpapírra körülrajzolom a tepsit, azon nyújtom ki méretre, és ráfordítom a töltelékre, lehúzom a papírt róla, megkenem, szurkálom, sütöm.

Almával is tölthető, ahhoz 2 kg hámozott, szeletelt almát párolok meg cukorral, citromlével, fahéjjal, vaníliás cukorral. Kihűtöm, és ezzel töltöm a pitét. Az alma alá zsemlemorzsát szoktam szórni!


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós süti nagyon finom » Kati almás sütije » Franciska almás lepénye » Barackos túrós
» Agglegény-túrós » Rácsos almás pite » Almás gombóc » Almás bögrés
» Rétesjellegű almás rúd » Almás őzgerinc » Gyors túrós lepény » Kapros-túrós palacsinta
» Almasalata » Almás pite (vegan) » Túrós máglyarakás » Juhtúrós töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.