| Angol puncs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0.5 l tej 0.4 l tejszín 10-12 dkg Rama(kb egy fél kocka) 8-10 evőkanál cukor 2 cs vaníliás cukor 2 csomag vanília vagy tejszín ízű pudingpor 2 tojássárgája 1 csomag babapiskóta kevés rum vagy aroma befőtt meggy 10 dkg mazsola 10 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj tejszínhab a tálaláshoz Elkészítés: 2dl tejben elkeverjük a pudingprt és a tojássárgát. A többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral, tejszínnel és a margarinnal velfőzzük. Amikor fő lassan belecsorgatjuk a pudingos keveréket és krémmé főzzük. Egy tál vagy jénai aljára babapiskótát rakunk, meglocsoljuk rumos tejjel vagy rumos meggylével. Megszórjuk rumba áztatott mazsolával, meggybefőttel és cukrozott narancshéjjal. A krém felét ráöntjük, majd megint piskóta és a többi hozzávaló, végül a krém másik fele. Tetejét cukrozott narancshéjjal meghintjük. Hűtőben néhány óra alatt lehűl és összeérnek az ízek. Tejszínhabbal tálaljuk. Tanácsok: Több apró tálkába is szétoszthatjuk, de mivel tejszínhab megy a tetejére úgy is jó, ha nagyobb edényben van és abból szedünk. A piskótákat jól locsoljuk meg, hogy ne legyen száraz, de az sem jó, ha tocsog a lében. A receptet beküldte: Zelma68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |