| Andalúziai saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 személyes adag: 1 nagy piros színű húsos paprika 500 ml hámozott,kimagozott kockára vágott paradicsom 750 ml főtt, hosszúszemű rizs lehűtve 45 ml metélőhagyma összevágva 80 ml páfrányolaj 30 ml citromlé 30 ml 10%-os ecet (almaecet) 5 ml zúzott fokhagyma 3 ml só 3 ml frissen őrőlt feketebors 4 salátalevél Elkészítés: Kicsumázzuk a pirospaprikát, magját és ereit eltávolítjuk. Finom kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a borsot,paprikát,paradicsomot,rizst és a metélőhagymát. A salátalevelek kivételével, az olajat összekeverjük a maradék hozzávalóval. Ráöntjük a rizsre, 2 órát a hűtőben pácoljuk. A megmosott salátaleveleket hideg tányérokra tesszük. Ráhalmozzuk a salátát. Tálaljuk! A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |